Werkwijze

dit is mijn methodeIn mijn praktijk begeleid ik gezonde volwassenen (vanaf 18 jaar),die gemotiveerd aan zichzelf willen werken.

Ik geef je inzicht in voeding en de uitwerking daarvan op het lichaam en leer je om te gaan met verleidingen en moeilijke momenten.
Zo wordt het voor jou steeds eenvoudiger om verantwoorde keuzes te maken: een gezond eetpatroon zal na verloop van tijd een gewoonte worden.
Je gaat je snel fitter voelen en krijgt meer energie, dat is de beste motivatie om door te gaan, toch?

Hoe gaat het in z'n werk?

Voordat je gaat starten kom je eerst even bij me langs voor een (korte) kennismaking. Tijdens dit gesprek kan ik inschatten of jij bij mij aan het juiste adres bent om het doel wat je jezelf gesteld hebt, te bereiken.
Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat er een 'klik' tussen ons is, alleen dan heeft een traject kans van slagen.

Veranderingen

Sinds de start van de praktijk heb ik met meerdere programma's gewerkt.
Vanaf 1 september 2019 heb ik er daarvan een aantal afgestoten en ga mij hoofdzakelijk richten op het afvallen in groepsverband door middel van de cursus Slanker, Vitaal, Happy!
Hier ligt mijn passie, evenals bij Powerwalking.
Bovendien zijn de resultaten van de groepscursus zo goed dat dit mijn klanten en ook mijzelf het meeste oplevert, voldoening!

Naast de groepscursus blijf ik voedingsadviezen geven onder de noemer Voedingsadvies Basic.
Hierbij ontvang je (na het intakegesprek) een op maat gemaakt voedingsadvies waarmee je zelfstandig aan de slag kunt. Natuurlijk kom je bij me langs voor een aantal (5-10 of meer) korte weegconsulten om de vorderingen bij te houden.
Voedingsadvies Basic is erg geschikt voor personen die al over de nodige kennis van voeding beschikken. Het is ideaal om de puntjes op de i te zetten, wat portiegroottes en dagindeling betreft.

Het is goed mogelijk dat de kosten voor zowel de groepscursus als het voedingsadvies (gedeeltelijk) vergoed worden door je zorgverzekeraar, kijk dat dus even na!Coaching tijdens de groepscursus

In de cursus Slanker, Vitaal, HAPPY staat gedragsverandering centraal.
Wanneer je oude patronen wilt doorbreken en aanpassingen in je leefstijl door gaat voeren is het belangrijk dat deze veranderingen bij jou passen. Door middel van coaching krijg je inzicht en handvatten om veranderingen om te buigen tot gewoontes.
Dat betekent dat ik sturing geef in de groep en jij zelf ideeën aandraagt en oplossingen bedenkt voor de dingen waar jij tegenaan loopt.
Op deze manier ontstaan er stap voor stap nieuwe gewoontes die voor jou werken, die in jouw leven inpasbaar zijn, alleen dan kun je deze ook echt vol blijven houden.

'Ik coach je, maar uiteindelijk wordt jij zelf jouw persoonlijke coach!'

Voedings
dagboek

Voorafgaande aan zowel de groepscursus als Voedingsadvies Basic is het de bedoeling dat je gedurende 2 werkdagen en 1 weekend dag een voedingsdagboek bij gaat houden.
Dit is geen verplichting, maar wel verstandig: op deze manier krijg ik een goed beeld van je eet- en leefpatroon en kan ik de juiste aandachtspunten aangeven, doen dus!

Jij

kiest voor Voedingsadvies Basic?
Dan bepaal je zelf wanneer je bij me komt.
In het begin is het verstandig om iedere week een weegconsult te plannen, na verloop van tijd kan daar wat meer tijd tussen zitten. Mocht je tussentijds toch behoefte hebben aan een extra meting, dan kan dat natuurlijk altijd!
Gratis kennismakings
gesprek?
Neem contact op!

Gewicht in Balans Eibergen is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, daardoor is het mogelijk dat de consulten (gedeeltelijk) worden vergoed door je zorgverzekeraar, kijk dat dus even na!

Heb jij recht op vergoeding?