Afvallen in
groeps-
verband

Groepscursus Slanker, Vitaal, HAPPY!

Tijdens deze groepscursus leer je hoe je je relatie met voeding kunt verbeteren. Het resultaat is blijvend gewichtsverlies, geweldig!

Er bestaan bij deze methode geen verboden voedingsmiddelen. Je boodschappen haal je bij de reguliere supermarkt en je gezin kan gewoon met je mee eten.

Door na te denken over je eetgedrag en bewust te kiezen krijg jij weer controle; jij hebt de touwtjes in handen en dat is een heerlijk gevoel!


Slank?

'Slanker' is realistischer!
Daarom is voor dit woord gekozen in de titel van deze groepscursus. Wanneer er sprake is van een behoorlijke vorm van overgewicht zal je door een begeleiding van 16 weken echt niet opeens slank zijn!
Wel slanker. En bewuster van je eetgedrag. En meer gefocust op je voeding en leefstijl.
Je leert keuzes te maken die bij jou passen, waar jij je goed bij voelt en jezelf niet tekort doet. Doordat deze keuzes zo goed voelen kun je ze blijvend volhouden, er ontstaan nieuwe gewoontes.

Langzaam maar zeker komt jouw doel in zicht, bijvoorbeeld: je fitter voelen, gewichtsverlies of tevreden zijn over je eetgewoonten.
Dat voelt goed, dat voelt HAPPY!
Zo kun jij zelfstandig verder na de begeleiding van 16 weken, niets aan de hand! En het is zo fijn dat er geen ‘verboden voedingsmiddelen’ bestaan, je kunt alles blijven eten wat je wilt, zolang je maar bewust kiest en je porties kent!

Hoe werkt het?

Voorafgaande aan de groepscursus kom je bij me voor een korte intake, zo kunnen we elkaar alvast leren kennen. Dan vindt ook het eerste weegmoment plaats.
Daarna maak ik een voedingsadvies op maat. Dit advies krijg je aangereikt na afloop van de eerste workshop.

De cursus bestaat uit 8 workshops van 2 uur. Dit lijkt lang, maar de tijd vliegt voorbij!

Tijdens de workshops komen alle aspecten van voeding en een gezonde leefstijl aan bod. Er is veel aandacht voor emotie-eten, de balans tussen stress en ontspanning, een positief zelfbeeld en meer zelfvertrouwen en hoe je om kunt gaan met moeilijke momenten en valkuilen.

Veel draait om gedragsverandering: het aanbrengen van kleine aanpassingen in je eet- en leefpatroon waardoor jij je een ander mens gaat voelen!
Denk eraan: je start niet met het zoveelste dieet waarbij je jezelf allerlei beperkingen oplegt, maar je verandert je eet- en leefpatroon door middel van kleine aanpassingen.
Je blijft daarbij dicht bij jezelf, zo kun je je nieuwe leefstijl heel goed blijven volhouden, fijn vooruitzicht toch?
En mocht je het lastig vinden om er 'opeens' alleen voor te staan, dan kun je altijd voor een vervolgtraject kiezen, individueel of in groepsverband.

Voordelen groepscursus

Afvallen in groepsverband heeft veel voordelen.
Ondanks dat er rekening gehouden wordt met ieders privacy, werkt het gezamenlijke weegmoment altijd erg motiverend!
Ook kan het een verademing zijn te ervaren dat jij niet de enige bent met 'vreemde' eetgewoontes!
Er kan een groepsapp aangemaakt worden, zodat je altijd op elkaar terug kunt vallen tijdens moeilijke momenten.
Ga samen wandelen of sporten, wissel recepten uit of kook eens samen. Allemaal dingen die niet verplicht, maar wel mogelijk zijn!
Stimuleer elkaar, leer van elkaar, steun elkaar; niets is zo motiverend als dingen samen doen!

Powerwalking

Bij deze cursus horen eveneens een aantal Powerwalking lessen. Beweging maakt afvallen en op gewicht blijven makkelijker en wat is er nu fijner dan dat in de buitenlucht te doen?
In overleg worden de Powerwalking lessen gepland, dat kan samen met de deelnemers van de cursus of door deel te nemen aan de bestaande uren. Powerwalking is geschikt voor iedereen, ervaar zelf hoe ontzettend leuk het is!
Klik op onderstaande button voor meer informatie.Doe het samen,
samen sta je sterk!Inhoud groepscursus

Het betreft een cursus van 16 weken, waarbij we eens in de 14 dagen samenkomen op maandagavond.
Kosten: €179,-

Daarbij inbegrepen:

  • korte intake à 30 minuten
  • 8 workshops à 2 uur, inclusief 8 weegmomenten
  • persoonlijk voedingsadvies (inclusief voorbeeld dagmenu en variatielijst)
  • info map / werkschrift
  • koffie / thee
  • 3 Powerwalking lessen (daarna instap mogelijk tegen gereduceerd tarief)

Het is goed mogelijk dat de groepscursus (gedeeltelijk) wordt vergoed door je zorgverzekeraar, klik hier voor meer informatie.

Data

De eerstvolgende groepscursus start op:
Maandag 20 januari 2020.
Aantal deelnemers: maximaal 6.

Het aantal deelnemers wordt bewust klein gehouden, daardoor is er ruim aandacht voor ieders vragen en meningen. Daarbij gaan we voor 'doe maar gewoon' in een ontspannen sfeer!
Door veel met elkaar te delen ontstaat er snel een onderlinge band, samen sta je sterk!

Vervolgtraject

Na afronding van de cursus kan er behoefte zijn en is het bovendien niet onverstandig om voor een vervolgtraject te kiezen.
Er zijn meerdere mogelijkheden: van individuele korte weegmomenten tot het volgen van een na-traject in groepsverband voor extra motivatie.
Tijdens dit na-traject blijven we elkaar één maal in de 14 dagen zien en worden korte mini-workshops (1 uur) afgewisseld met weegconsulten (10-15 minuten).
Dit alles wordt uiteraard in overleg gepland.Gratis kennismakings
gesprek?
Neem contact op!

Gewicht in Balans Eibergen is aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, daardoor is het mogelijk dat de consulten (gedeeltelijk) worden vergoed door je zorgverzekeraar, kijk dat dus even na!

Heb jij recht op vergoeding?